معمولا با افزایش سن بروز چین و چروک بر روی پوست صورت، حتی اگر فرد به اندازه کافی لایف استایل مناسبی را در طول زندگی خود رعایت کرده باشد، امری اجتناب ناپذیر است. از این رو استفاده از برخی روش های زیبایی, مانند هایفوتراپی یا میکرونیدلینگ میتواند تا حد زیادی مانع از پیشرفت افتادگی پوست و لیفت آن گردد.
حال خوب است اطلاعاتی درخصوص این دو روش زیبایی و درمانی و آگاهی در این مورد که هایفو بهتر است یا میکرونیدلینگ، نکات بیشتری در این مورد بدانید.
میکرونیدلینگ بهتر است یا هایفو
هر دو روش میکرونیدلینگ و هایفو را میتوان از تکنیک های کاملا تاثیر گذار بر روی زیبایی جوانسازی پوست داست که با توجه به نوع مشکل پوستی و وخامت آن بنابر تشخیص پزشک متخصص میتوان از هریک از این دو روش بهره برد.
روش هایفوتراپی روشی کاملا غیر تهاجمی و میکرونیدلینگ را روشی تهاجمی در بازسازی پوست میدانند. در ادامه توضیحات بیشتری راجع به هریک از این دو روش و مزایای آن خواهیم داد تا بهتر تشخیص دهید که هایفو بهتر است یا میکرونیدلینگ و بر اساس نوع پوست خود ز آن بهره ببرید.
نحوه عملکرد هایفوتراپی بر روی پوست
روش هایفو تراپی به کمک اشعه ای بدون خطر که از انواع اشعه مورد استفاده در سونوگرافی است، انجام میپذیرد و هیچ نوع برش، خونریزی و بخیه در محل انجام آن وجود ندارد. از این رو این روش را کاملا کم خطر و از انواع روش های جواسازی غیر تهاجمی پوستی بر میشمارند.
پس از تنظیم درجه امواج دستگاه و تاباندن آن به محل مورد درمان، این امواج تا عمق لایه درم پوست نفوذ کرده و با تخریب محدود سلولی در این منطقه و از بین بردن سلول های چربی، منجر به تحریک سلول های بازسازی پوستی و افزایش تولید کلاژن در این منطقه میگردد.
این روش هیچ نوع درد و دوره نقاهتی ندارد، اما برای کاهش درد احتمالی آن میتوان از بیحسی موضعی در محل مورد درمان استفاده کرد.
عملکرد میکرونیدلینگ بر روی پوست
در مورد هایفو و تاثیر آن بر افزایش تولید کلاژن پوستی توضیحاتی ارائه کردیم. برای اینکه بتوانید مقایسه صحیح تری داشته باشید و بدانید هایفو بهتر است یا میکرونیدلینگ، توضیحاتی درمورد میکرونیدلینگ و تاثیر آن بر پوست نیز خواهیم داد.
در روش میکرونیدلینگ به کمک سوزن های بسیار باریکی که درون کارتریج ها تعبیه شده است، بر روی پوست محل درمان به صورت دورانی و چرخشی قرار داده می شود و باید اپراتور کاملا د ر این زمینه متبحر باشد و بتواند قدرت و سرعت حرکت دست خود را در تمام نقاط پوست، یکسان اعمال کند.
استفاده از این روش بر خلاف هایفو حتما نیاز به استفاده از بی حسی موضعی دارد که درد کمتری را احساس نمایید. سوزن ها در لایه اپیدرم و لایه فوقانی درم قرار میگیرند و به این ترتیب موجب تخریب چین و چروک های سطحی، جای جوش و ترک های ناشی از بارداری و چاقی میگردد.
در بین انجام این روش با توجه به نوع پوست و نیاز آن به مواد مغذی مختلف، از کوکتل های مایع بر روی آن بهره گرفته می شود و به این ترتیب این مواد مغذی از طریق میکروکانال های ایجاد شده توسط نیدل ها به صورت مستقیم وارد پوست شده و روند جوانسازی را بهبود خواهد بخشید.
کدام روش کم خطرتر است؟ هایفو یا میکرونیدلینگ
اگر جز افرادی هستید که دارای بیماری های زمینه ای؛ همچون دیابت و یا مشکلات مربوط به خود ایمنی بدن هستید، بهتر است قبل از انجام هرگونه روش زیبایی با پزشک خود مشورت نمایید.
علاوه بر آن افرادی که دارای وقت کمی هستند و نمیتوانند دوره مراقبتها و نقاهت بعد از روش های زیبایی را به سرانجام برسانند و یا در منزل به استراحت بپردازند، بهتر است سراغ روش میکرونیدلینگ نروند! چرا که در این روش به علت استفاده از نیدل پانچ های مختلفی که با توجه به عمق مشکل پوستی و ضخامت پوست مورد استفاده قرار میگیرند، دارای جای زخم و کمی خونریزی خواهد بود و پس از آن نیز دارای پوسته ریزی می باشید.
در روش هایفو هچ جای زخم و بخیه و برشی وجود ندارد و فرد به راحتی میتواند به محیط کارخود بازگردد و تنها استفاده از مرطوب کننده ها و ضد آفتاب پوست را مراقبت خواهید کرد.
چرا همواره از روش هایفوتراپی کم خطر برای جوانسازی استفاده نمی شود؟
شاید برای شما جای سوال باشد که چرا برای همه مشکلات پوستی از هایفو استفاده نمی شود؟ مهمترین مساله در هزینه و قیمت های آن است، چرا که هزینه های هایفو نسبت به سایر روش های زیبایی بالاتر است و از طرف دیگر با توجه به سطح و نوع مشکل پوستی فرد ممکن است نیاز به استفاده از هایفو در لایه های زیرین پوستی نباشد و با انجام حتی یک لایه برداری ساده، پوست به شادابی طبیعی خود بازگردد.
نکات مهم روش میکرونیدلینگ
- دقت داشته باشید که این روش حتما توسط پزشک متخصص و متبحر در این زمینه صورت گیرد.
- حتما قبل از انجام میکرونیدلینگ، از بی حسی موضعی بر روی پوست استفاده گردد.
- این روش از انواع تکنیک های تهاجمی بوده و دارای خونریزی و درد پس از آن خواهد بود.
- بهتر است به علت درد و ورم احتمالی پس از این روش با یک نفر همراه مراجعه نمایید.
- این روش بین چهار تا هشت جلسه درمانی را داراست.
- مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ دارای اهمیت بسیار بالایی است که دچار عوارض نگردید.
- بعد از التیام زخم ها پوست دچار پوسته ریزی میگردد که کاملا طبیعی است.
مراقبت های پس از میکرونیدلینگ
- تا حداکثر 48 ساعت بعد از میکرونیدلینگ از تماس پوست با آب خودداری گردد.
- تا 48 ساعت از پماد موضعی زینک اکساید برای التیام زخم ها مورد استفاده قرار گیرد.
- از ضد آفتاب فاقد موارد رنگی حتی در منزل استفاده نمایند.
- پس از 48 ساعت استحمام بدون مواد شوینده مانعی ندارد.
- تا حدود یک هفته از تحریک پوست وکندن پوسته ریزی ها خودداری نمایید.
- تا 48 ساعت در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید.
- از کیسه آب سرد برای التیام ورم احتمالی استفاده شود.
- استفاده از لوازم آرایش به مدت یک هفته پس از میکرو ممنوع است.
مراقبت های پس از هایفوتراپی
هایفوتراپی بر خلاف روش میکرونیدلینگ دارای مراقبت های خاص و موثری نمی باشد و در واقع فرد هیچ دوره نقاهتی را طی نخواهد کرد و میتواند بلافاصله پس از هایفو به انجام روند روتین معمولی خود بپردازد. با اینحال از آنجا که پوست افراد متفاوتف ممکن است واکنش های مختلفی را به هایفو داشته باشد، برخی مراقبت های احتمالی زیر پیش بینی میگردد:
- از قرار گرفتن در زیر تابش مستقیم نور خورشیدبدون استفاده از ضد آفتاب پرهیز نمایید.
- از انجام ماساژ پوستی به مدت یک هفته بپرهیزید.
- از انجام وکس واصلاحح صورت به مدت یک هغته بپرهیزید.
- استفاده از شامپوهای ملایم ر شستشوی روزانه صورت بلا مانع است.
- از قرار گرفتن در محیط های بسیار گرم و یا بسیار سرد، به علت احتمال ایجاد التهاب پوستی، به مدت یک هفته بپرهیزید.
کوکتل های مورد استفاده در میکرونیدلینگ حاوی چه موادی است؟
همانطور که پیشتر گفته شد؛ در بین انجام روش میکرونیدلینگ بر حسب نوع پوست و مشکلات پوستی، پزشک از کوکتل های مغذی بر روی پوست بهره میبرد. این کوکتل ها حاوی موادی جهت جوانسازی پوستی بوده و مقدار و نوع مصرف آن بر اساس تشخیص پزشک میباشد. از انواع پر کاربرد کوکتل های میکرونیدلنیگ میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- کوکتل های روشن کننده و سفید کننده پوست
- کوکتل های لیفت کننده پوست
- کوکتل های ضد لک و از بین برنده جای جوش و زخم
- کوکتل های آنتی سلولیت و از برنده خطوط ایجاد شده در دوران بارداری و یا چاقی و لاغری های مداوم
مقایسه تکنیک های هایفو و میکرونیدلینگ
برای یافتن برتری بین این دو روش و اینکه هایفو بهتر است یا میکرونیدلینگ با توجه به موارد ذکر شده در بالا و سایر مطالب مهم در این زمینه، میتوان به جنین مقایسه ای دست یافت:
روش هایفوتراپی
- کاملا غیر تهاجمی
- مناسب برای چین و چروک های ضعیف تا متوسط
- از بین بردن جای جوش و جای زخم
- بدون زخم و برش و خونریزی
- بدون دوره نقاهت
- استفاده از امواج کم خطر سونوگرافی
- تحریک کلاژن سازی سلولی
- از بین بردن سلول های چربی به صورت محدود
- یک یا نهایتا دوبار در سال قابل استفاده است.
- هر جلسه هایفو حدود 45 تا یکساعت به طول می انجامد.
- نیاز به بیحسی قبل از هایفو نیست.
- نیاز به مراقبت ها و اقدامات خاصی بعد از هایفو وجود ندارد.
روش میکرونیدلینگ
- روشی تقریبا تهاجمی
- مناسب برای چین و چروک ها و اسکارهای پوستی سطحی و ضعیف
- دارای جای زخم و خونریزی
- دارای دوره نقاهت 3 الی 5 روزه
- استفاده از نیدل ها و کوکتل های مغذی در حین عمل
- تحریک کننده کلاژن سازی و پاکسازی سطحی پوست
- دوره درمانی آن با توجه به نوع پوست، بین 6 تا 8 جلسه درمانی است.
- هر جلسه درمانی میکرو بین 45 تا یکساعت به طول میانجامد.
- نیاز به بیحسی قبل از میکرو
توجه: دقت داشته باشید که هر دو روش میکرو و هایفو دارای اثربخشی بر روی جوانسازی و زیبایی پوستی است و تعیین روش مناسب برای شما با توجه به تشخیص پزشک متخصص بر اساس نوع مشکل، حساسیت های پوستی و نیاز پوستی شما صورت میگیرد.
خلاصه مطلب
از آنجا که تنوع تکنیک های جوانسازی و زیبایی پوستی روز به روز بیشتر شده و با توجه به انواع پوست و مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد، پزشک متخصص می تواند از بین این روش ها بهترین گزینه را انتخاب نماید.
روش میکرو و هایفو جز اثرگذارترین رش هایی است که افراد علاقمند به انجام آن درجهت جوانسازی و شادابی پوست خود دارند. جهت آشنایی با این موضوع و اینکه هایفو بهتر است یا میکرونیدلینگ، مطالعه این مطلب به شما توصیه میگردد.